Bostadsutvecklarna med starkast varumärken

Skrivet Av Magnus Olsson

Svenska folkets drömkök

I tidigare undersökningar har vi kunnat visa att köket är helt avgörande när vi värderar en bostads attraktivitet. Nu har vi gjort en djupdykning i svenska folkets köksdrömmar.

Skrivet Av Erika Knutsson

Här är bygghandelns starkaste varumärken

Byggmax seglar för första gången upp på förstaplatsen när Prognoscentret utser de starkaste varumärkena bland Sveriges byggvarukedjor. Inom kategorin badrumsprodukter dominerar Gustavsberg och Ifö, och Ikea placerar sig i topp inom kategorierna förvaring, kök och badrumsmöbler.

Skrivet Av Magnus Olsson

Fler sjukhus till följd av corona – ett politiskt spel?

I genomsnitt har 100 000 kvadratmeter vårdbyggnader påbörjats under de senaste fem åren, vilket är lågt i förhållande till det historiska genomsnittet.

Skrivet Av Prognoscentret

Tre nycklar till hög kommunal lojalitet

Ur ett kommunperspektiv pågår en ständig jakt på invånare som kan generera skatteintäkter som i sin tur skapar förutsättningar för en god utveckling i kommunen. Det är viktigt med invånare som väljer att stanna i kommunen vid byte av bostad. I den här artikeln försöker vi klarlägga huruvida kommuner som ligger i topp respektive i botten avseende inomkommunala flyttar utmärker sig på något sätt.

Skrivet Av Prognoscentret

Utförsäljningen av allmännyttan spär på bostadsbristen

Utförsäljningen av allmännyttan ökar igen. I bästa fall används pengarna för att bygga nytt men försäljningen orsakar ändå en fördyrning av bostadsutbudet. Detta stänger effektivt ute den allt större andelen hushåll med låga inkomster. Är det dags att släppa stigmatiseringen kring social housing och bygga riktat mot dem som behöver det mest?

Skrivet Av Prognoscentret